Selectief eetgedrag
of ARFID

Een kristische of selectieve eter het plezier aan tafel bijbrengen en leren positief met eten bezig zijn. 

Wanneer is je kind een selectieve eter?

Je kind lust bijna niks, eet nauwelijks groenten of fruit of weigert iets nieuws te proeven. De familiemaaltijd draait vaak uit op een echte strijd aan tafel en dat tot ieders ergernis.Je hebt een "Fussy Foodie" in huis! Een Fussy foodie is een “kritische” of “selectieve” eter. Je hebt wellicht al alles geprobeerd om je kind te doen eten.

"Laat ons samen ontdekken waar het mis gaat en het plezier van eten terug te vinden!"

Samen met jou en je fussy foodie gaan we aan de slag. Stapsgewijs brengen we het plezier weer terug aan tafel. Je leert begrijpen waarom je kind moeite heeft met eten en ziet zo waar de noden zijn. Ik geef je de nodige tools om thuis op een positieve manier met eten bezig te zijn.
Contacteer ons voor meer informatie
Voor kinderen met autisme, ADHD of hoogsensitiviteit vormt eten vaak een extra uitdaging. Door inzicht te krijgen in de oorzaak van het eetprobleem kan met de nodige tips en tricks de eetsituatie worden geoptimaliseerd. Wanneer selectief eetgedrag extreme vormen aanneemt kan de diagnose ARFID worden gesteld. ARFID of Avoidant Restrictive Food Intake Disorder is een eetstoornis waarbij er zo selectief gegeten wordt dat er lichamelijke en/of psychosociale problemen ontstaan. Het is belangrijk groei en eventuele nutritionele tekorten op te volgen. In de mate van het mogelijke wordt het voedingsaanbod stapsgewijs uitgebreid. Een multidisciplinaire aanpak is gewenst.
Gezond eten
Balans in voeding
ARFID
Gezonde levensstijl

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wens je graag meer informatie over ons aanbod? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Are You Ready To Take The First Step - Nutritionist X Webflow TemplateAre You Ready To Take The First Step - Nutritionist X Webflow Template